Ponedeljak - Petak 09:00 - 17:00

Subotom i Nedeljom - ZATVORENO

+381 65 4753 053

pegasystechnologysrbija@gmail.com

Patrijarha Varnave 48, lok 1

11000 Beograd, Vračar

Pratite nas

HIFU aparat – Inovativno podmlađivanje lica

HIFU aparat

HIFU aparat – Inovativno podmlađivanje lica

HIFU aparat je inovativna elektro – medicinska oprema koja se koristi za podmlađivanje lica i tela.

Starenje je prirodni proces koji donosi brojne promene na telu. Kako je koža najveći organ prvi znaci starenja pojavljuju se upravo na njoj. Već od 25. godine počinje da gubi vlagu i svežinu, da bi oko 30. godine života tanke linije postale vidljive na licu. Vremenom, koža gubi čvrstinu i elastičnost tako da od 40. godine bore postaju izraženije, narušavajući prirodnu lepotu.

Na brzinu starenja kože utiču brojni faktori. Pre svega, genetika ima važnu ulogu za očuvanje mladolikog izgleda. Mada, u većini slučajeva bore su uzrokovane našim životnim navikama. Loša ishrana, nedovoljno sna, konstantni stres, prekomerno izlaganje sunčevim zracima utiče na starenje kože. Isto tako, upotreba neadekvatnih kozmetičkih proizvoda i zanemarivanje nege se svrstavaju u vodeće izazivače prevremenog starenja.

Iako se starenje ne može izbeći, postoje načini da se uspori. Jedan od najjefikasnijih jeste primena HIFU uređaja.

Kako radi HIFU aparat?

Baš kao IPL laseri, tako su i HIFU aparati najmoderniji uređaji. Prvi put su upotrebljeni u estetske svrhe 2008. godine. Već naredne godine odobreni su od strane Uprave za hranu i lekove (FDA) čime je zagarantovana potpuna bezbednost pri upotrebi.

HIFU aparat

U početku korišćeni su za “podizanje” obrva. Nakon kliničkih ispitivanja potvrđeno je da su sigurni i efikasni i kod podizanja lica i otklanjanja bora, pa su dobili široko polje delovanja.

HIFU aparati se zasnivaju na primeni ultrazvuka visokog intenzitet (High Intensity Focused Ultrasound). Fokusirani ultrazvučni talasi ciljano deluju na određenoj dubini u potkožnom tkivu, indukujući termičku koagulaciju. Na taj način vrše proces zagrevanja do 65-70 stepeni koji izaziva pucanje kolagenskih vlakana što za posledicu ima podsticanje prirodne regeneracije kože. Samim tim ćelije proizvode više kolagena, pa je rezultat procesa zategnutija, čvršća koža, sa manje bora.

Koje probleme na koži rešava HIFU aparat?

HIFU tehnologija se koristi kod usporavanja procesa starenja i smanjenja bora u područja oko očiju, čela, obraza, nazolabijalnog dela, brade, vrata i dekoltea. Može se koristiti i za zatezanje opuštene kože na vratu, smanjivanje podbratka, podizanje obraza, obrva i kapaka i bolju definisanost vilice. Takođe, otklanja ožiljke od akni i bubuljica, poboljšavajući kvalitet kože.

Fokusirani ultrazvučni talasi visokog intenziteta mogu se koristiti na čitavom telu. Veoma su efikasni kod smanjenja masti, strija i reoblikovanje tela. Zatim, u zatezanju kože stomaka, unutrašnjeg ili spoljašnjeg dela butina i zadnjice, kao i u podizanju grudi.

Imajući u vidu veliki blagotvorni efekat na kožu ne čudi što HIFU aparat spada u 5 najpopularnijih aparata za kozmetičke salone u 2021. godini.

Prednosti HIFU aparata

HIFU aparat pruža kompletni nehirurški lifting. Što znači da je u pitanju neinvazivna, bezbolna metoda čijom primenom ne postoji opasnost od oštećenja kože i drugih neželjenih efekata.

Aparat sadrži tri različita zamenljiva kertridža kojima je omogućeno delovanje na različitim, tačno određenim dubinama kože. Na taj način se tretman prilagođava samom klijentu, tj. potrebama njegove kože.

HIFU aparat

Poboljšanja na koži se mogu odmah videti, ali za krajnje rezultate treba sačekati 30, pa do skoro 90 dana zavisno od problema.

Najsavremeniji aparati za kozmetičke salone vodećih proizvođača, uključujući i HIFU modele, čekaju vas u bogatoj ponudi firme PEGASYS.